Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Emhain


han gick omkring i de vackra
berglandskapen
när musiken kom
och han vaknade
med en blommande äppelkvist av
silver i handen

så börjar legenden

kvinnornas ö
finns i alla länder

halva mänskligheten
är kastad i fängelse
hos den andra halvan
det är gammal
tradition

jag är strå av gräs
och en enslig strävan
höga brytfallsgångar av drivet järn
det övergivnas spjut

hoprullad av en dikt i handen
söndernekad
skriven under en blockad av ljus




Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 145 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-02-12 19:59



Bookmark and Share


  objekt3
Precis så. Så bra. Din ton. Perfekt.
2019-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm