Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inkompetens eller byråkratisk härdsmälta


Snedvriden verklighetsuppfattning

Demokratins förfall?

Man har byggt upp byråkratiska organisationer där ingen
längre har kontroll över ansvaret då man köper upp andra
aktörer till en billig penning utan att kontrollera resultaten
och säkerheten.

De ledande politikerna verkar chockade när det visar sig att
landets säkerhet plötsligt är hotad.

Nyss var det transportstyrelsen som snart följdes av kraftnätet
som handlar om elförsörjningen där läckor visat sig vara förödande.

Man lägger skulden på andra och avsätter syndabockar men det
tunga tillsyns ansvaret vill man inte stå för.

Tjänstemän med höga befattningar använder skattepengar för
att förlusta sig med som fotfolket ska bistå!

Korruptionen finns snart i hela systemet.

Polisen står handfallen och berättar att idag så skjuter man inte för
att skrämmas utan man dödar .

Vid våra gränser står tullpersonalen och ser att tjuvgods förs ut ur landet
utan att kunna ingripa!

Personalbrist eller kompetensbrist?

Viktiga mediciner är slutsålda och det finns inga lager. Var nånstans i
den byråkratiska djungeln sitter alla bromsklossar.

Etik och moral sjunker ner mot botten och det verkar vara alltför
många slevar i samma soppa. Man fortsätter att röra om och
hoppas att någon kommer på vilken ingrediens som fattas.
Risken finns att den som stoppar i nästa får soppan att bli oätlig..













Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av WyS VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-02-12 22:26



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra rutet!
Det behövs goda och starka krafter för att förhindra total katastrof!
2019-02-13

    ej medlem längre
Bravo!
2019-02-12
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP