Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en mammas farväl

 

 

en dam står och rotar i lådor av minnen

kortvarigt rätande nacken möter blicken nuet

bara för att åter glida ner i dåtidens ramar

av urklippta foton, rosetter och snören

där dammet bäddar i lager på lager

under skulderbladssjalen vävs vingar i det fördolda

senaste gången vi möttes var i en solkatt från ett fönster

jag såg henne lyfta från golvet

sekundkort men ändå

 

nu har hon blivit en helhet

 

minnets vinkning till avsked

på fullvuxna vingar bärs du bort

en rodnande afton

 

du änglar dig hem

 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 511 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-02-13 11:18



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
bravo du fb.-vän!
2019-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg