Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eldens låga

Har du sett lågorna i brasan
hur de virvlar till toppen
Har du känt värmen mot benen
hur den värmer hela kroppen

Har du hört det sprakande ljudet
från när veden fattar eld
Hur den lugnar hela själen
och inte kräver något i gengäld

Har du sett den glödande kolen
från elden som vägrar dö
som trots att den kämpar för att leva
bidrar till en trevlig hemmiljö

Kvar finns sen bara aska
som ett minne blott
till all den värme som givits
och all trevnad vi fått

Tillslut saknas värmen
och en ny brasa tänds
så sitter vi här och tittar
medan energin återanvänds




Bunden vers (Rim) av Amanda Meuller
Läst 176 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-02-13 22:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Amanda Meuller