Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ekorrhjul....

Jag har många gånger suttit där vid sjön,
Suttit där och studerat andra djur.

Människan är lite konstig i sin natur,
Vi jagar pengar och kärlek, men till vilket pris?

Jag sitter där och ser hur en utter simmar förbi och dyker titt som tätt,
Hen simmar lugnt och fritt medan vinden en svag bris skickat ut över sjön.

Jag har sett hur en björn mot mig kommit, lugnt och metodiskt mig studerat,
Han stannat tiometer från mig, bara för att nyfiket på sina bakben stå.

Jag har lagt mig ner vid stigen som går till skogskojan, hört hur det i lingonriset prasslat,
Jag en kakbit hittar och mitt i allt där en näbbmus är och sniffar.

Jag har suttit där vid tjärelden på hösten,i branden av lövens färger,
Suttit där när plötsligt, nyfiket en lavskrika på mig ropat.

Dom andra invånarna i vår natur inga pengabegär har och sällan dödligt kär dom är,
Är det vi som har detta begär att ständigt hitta nånting att kontrollera?

För både med pengar och kärlek man andra kan styra.

Tankarna är många och kanske nånting vi aldrig kommer förstå,
Men vi mycket av andra i vår natur kan lära , livet är inte bara pengar och ära.







Fri vers av Skaulu VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-02-14 09:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Skaulu
Skaulu VIP