Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till politiker fackpampar och andra som sitter på tronen

Hur kan ni ta ut så stora feta löner till er själva
hur har ni mage att leva på andras pengar?
att ni inte skäms över ert själviska beteende
det är helt ofattbart att ni i er maktposition
bygger så stora klyftor till era medmänniskor
ni är mycket bra på att prata om att hjälpa dem
ni är mycket bra på att TALA om alla orättvisor
men det är ju ni själva som skapar fram den
ni är mycket bra på att ställa folk mot folk
ni är ett mycket klart bevis på att allas lika värde
inte betyder någonting i era självupptagna ögon!
ord och handling går absolut inte ihop i er värld
ni lever gott och högt på andras bekostnad
ni kan köpa vad ni vill bo i fina områden
äga dyra bilar som ni glider omkring i
folket betalar för era lyxiga tillvaron!
under tiden svälter många både på hemmet
på gatan i stort sätt lite överallt och lider nöd
det skrämmande är att hemlösheten ökar
pensionärer hamnar mer och mer där!
ni bryr er inte alls bara ni har det bra
ni är avslöjade så försök inte att försvara er
sluta stjäl pengar från fattiga och lågavlönade
undrar om ni kan sova gott om natten
om ni gör så visar det på att ni totalt skiter i
att andra har det svårt och får det svårare i livet
man borde putta ner er från era piedestaler
sen ta fram piasavakvasten och sopa bort er
ni har inte rent mjöl i påsen och sådana typer
ska inte sitta på den höga tronen!






mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-02-14 11:13



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Till Twitter.
2019-02-14

  Kungskobran VIP
Maktens arrogans
har ingen distans
isolerad från verkligheten
njuter de av makten och härligheten
2019-02-14

  WyS VIP

Det är många som tappat verkligheten och glider fram på en räkmacka.
Parasiter med en blommande egoism.
Kriminellt beteende som alltför många blundar för. "Systemen är fulla av virus."



2019-02-14
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP