Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu eller aldrig

Allt eller inget
avstängd eller på
noll eller hundra
det kan du förstå
tid eller otid
inget mittemellan
nu eller aldrig
hellre än sällan

Halvfart eller speed
bygd eller obygd
karaktär eller styrka
måttlighetens dygd
varmt eller kallt
frosseri eller fasta
nu eller aldrig
och därmed basta

Leva eller avlida
ligga eller stå
nykter eller full
allt rullar på
mycket eller lagom
stark eller svag
nu eller aldrig
för att få behag

Nu eller senare
då eller förr
stanna eller gå
vid livets dörr
tänka eller handla
berätta eller tiga
nu eller aldrig
ta över och kriga

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 350 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2019-02-18 09:06



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
JA just så mycket bra!
2019-02-25

  Blomma-Stjärna VIP
ibland behövs ett ja eller nej - härligt uppfodrande text!
2019-02-18

  Eva Langrath VIP
Härligt rytmisk text med allvarligt innehåll.
2019-02-18

    Dan Myrbeck
Bra om kontraster!
2019-02-18

  M.Eta
Härlig rytmisk text av valmöjligheter. Bra!
2019-02-18

  Marita Ohlquist VIP
Underbart skrivet om att välja och fatta sina beslut!
2019-02-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Helt underbar, rolig och tänkvärd ordlek!
2019-02-18

  Maria Sundelin VIP
Livets förvirrade pågående
2019-02-18

  Feliaxel VIP
Många frågor som handlar om livet och dess val
2019-02-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO