Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
godkväll klokuggla kram <3


läser Haruki Murakami



läser vi melankoli
eller obeslutsamhet
vara eller icke vara det är frågan

det enda är din hand
inga stekta sparvar på silverfat lockar
väjer runt glittrande strån, ser det silvriga ljuset
väcker dagen
en droppe ljus rinner sakta över din hud
min beröring skapar musik mellan rummen
Flyger i drömmar som Ikaros
förbränns av solen
Hör markens trådar växer till svinborstmetall
starkt nog att tåla, ändå hörs ljusa röster
ur jordens mark, en glöd som pyr

Ser rymdstormar fara över himlen, där kattögon strilar

Det ringer klockor ur jordens mun
när daggen stiger som ett regn, över planeten




Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-02-14 17:54



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson

Jag har också läst honom.
Alltid påtänkt för Nobelpriset.
Jag tycker att han kan bli för mångordig=pratig; men gillar hans stories och hur elegant han förenar realism och fantasy.
Tror han vill låta oss vara förvirrade - melankoli, obeslutsamhet, magi, sanning?
Saknar dock skärpa och poesi.
Fint att du uppmärksammar honom!

2019-02-14
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP