Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: © ULJO


Händelser i natten

Nattens flingor faller
fulla utav liv
de fångas upp av intet
universums kliv
bildar vackra mönster
över jordens hus
svävar runt och landar
ett värmande ljus

Nattens vindar faller
stilla som ord
de smeker så behagligt
andäktig jord
fåglar förs till ro
lyckliga som dirigenter
på frihetens väg
mot nya kontinenter

Nattens droppar faller
av välgörenhet
de faller för all godhet
lugnt och diskret
vatten genom mörkret
näring mot marken
till allt som är levande
och kärlek i parken

Nattens stjärnor faller
lämnar mörka hål
de faller genom mörkret
mot bestämda mål
ljusskenet till vördnad
och ackompanjemang
en hymn på himlavalvet
till själarnas klang

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 573 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-04-11 14:44



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Oerhört bra! "APPLÅD!
2019-04-16

  Stanley Rydell
Melodisk, böljande med ljust anslag behövligt som motbild i denna tid. Instämmer med Boel om sista strofen. Gillar upprepande mönstret och spännvidden i fina bildspråket
2019-04-15

  M.Eta
Fint skrivet om nattens händelser!
2019-04-13

  Åse Tropp VIP
Ja, vackert!
2019-04-12

  soligajag_1 VIP
Vilken levande poesi om livets mening,
Dess värme du förmedlar med raderna!!
Njuter mer o mer . .
2019-04-12

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om nattens olika budskap!
Tycker speciellt om den sista.
2019-04-12

    ej medlem längre
Så fint skaldat! Varje strof skulle kunna vara en egen dikt. Allra bäst tycker jag om den sista. Kontrasterna ljus och mörker som skapar spänning och som blir till balans och harmoni.
2019-04-12

  Ninananonia VIP
Vacker klang.
2019-04-11

  DavidM VIP
Berörs av det rika innehållet. Det magiska, utomvärdsliga tonar samman med det alldagliga och bildar något mer. Väldigt snyggt skiftat.
2019-04-11

  Blomma-Stjärna VIP
så fint så - om att låta sitt hjärta öppnas mot det fördolda, att låta sig beröras av aningar.... under nattens vindar, flingor, droppar och stjärnor som faller...
2019-04-11

  Maria Sundelin VIP
Livet i det fördolda
2019-04-11

  Feliaxel VIP
Händelser i natten
Fint
2019-04-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO