Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mitt bidrag till dagen


svett 14 : is 5 : Vårfågelns Hjärta

 

 

jag får ett sjunget hjärta från en tidig fågel

jag ger ett textat hjärta varmt åt februari

 

du får ett halvsmält hjärta från din gamla isbjörn

du ger ett heltäckt hjärta till ditt heta resmål

 

hon får ett mörkgrått hjärta fyllt av massa tomhet

hon ger ett ljusgrönt hjärta tömt på tunga vintrar

 

han får ett självklart hjärta utan spår av hjärna

han ger ett tveksamt hjärta, snart nog nästan gärna

 

de ger sitt spruckna hjärta till en värld i stridsvagn

de får för många hjärtan för att hinna läkas

 

vi ger vårt största hjärta åt en hemkär stadsdel

vi får ert minsta hjärta från en bortglömd gata

 

ni ger vårt enda hjärta till nån återvinning

ni får ert dubbla hjärta att slå varje klockklang

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-02-14 18:40



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Vackert och hjärtligt!
säger senkommen läsare
2019-02-22

  Nanna X
ALLA hjärtan är lika mycket värda - en fin exposé!
2019-02-14
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP