Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuld

Samma tiggare
Samma blick och hälsningsfras
Samma skuldkänsla

Vad vill du ha av mig
som jag inte kan ge?

Jag undrar hur det kommer sig
att du inte blivit tokig av att sitta där
dag efter dag
Är du starkare än alla oss andra?
Känner du dig inte ensam
som en svensk känner sig ensam
Ingen kan ensamhet som vi

Men du har lärt dig några av våra ord
De viktigaste
Hej
Tack
Hej då

Men de senaste veckorna har jag börjat undvika dig
Jag har börjat undvika att handla
där du sitter
Jag åker till andra affärer
mindre bekanta ansikten
De talar sämre svenska
kommer inte lika nära




Fri vers av All my ghosts
Läst 218 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-02-14 20:12



Bookmark and Share


  Lili B VIP
Jag hahaha
samma bilder, samma känsla, samma skuld
...men häromdagen blev jag arg på den propert klädda snubben som stod lutad över henne och spydde ut sin galla. Förmodar att han blev provocerad av hennes fräckhet... att hon kan med och sitta där dag ut och dag in och vara i vägen för hans samvete. Jag kunde inte hålla käften

2019-06-15

    ej medlem längre
Det går inte värja sig mot skuldkänslorna men vi försöker. ”Hej här är jag, din medmänniska” möts av ”Låt mig bara slippa veta detta”. Så är det! Men vi är bara människor och får väl försöka förlåta oss själva för att vi är det.
2019-02-15
  > Nästa text
< Föregående

All my ghosts