Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonett - För bi sett



Jag nekas nå till blåpistillers nektar;
var gång jag närmas nakna västannästen
drar östhavsvind i veka vingars fästen
och flax förgås i blåstens flyktansfläktar.

Fördold en vägg i västanvindar väktar
små spirors ring från vingbetvingansbesten
för sköna skalkar skyr den best likt pesten
som riktningslös mot flyktansfläktar fäktar.

Om blott jag blickar blek mot blånad blomma
är rummens reden allaredan tomma
och kärl är slut i samma stund som drucket.

Jag tvingas samla gamla gammanblomster
och nödd att famla fram i sammankomster
så sticker sådd från såret egenstucket.




















Bunden vers (Sonett) av anathema VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-02-14 20:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP