Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonett - Genom galgens öglaögon



Med tunga lungor gungar mun mot galgen
och hänger högt den hals som stilla stockas
i repets ring. Omkring mig folket flockas
att ta farväl av själafärdskanaljen.

Och grånad sprängs till rött i hånemaljen
när blödda blickars rosartärer krockas
med tusen tungors rungarrop som lockas
av blodets törst att bubbla svart ur svalgen.

Jag ser hur hundra hurraläppar ler.
Här märks när mänskligheten överger
de unga män som levt för tungt och svårt.

Men kväver skrikpanik på mansmanér
och vägrar väsa, vet att världen er
här aldrig helt kan kväsa väsnet vårt.


















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 166 gånger
Publicerad 2019-02-14 21:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP