Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

upplyst minne



de självantändande cigaretterna
flammade upp och blinkade
likt kåta fosforescerande lysmaskar
på din heltäckande hud
nej nej det var ingen pyroteknisk variant av spetälska
( hur skulle det ha gått till ! )
det var mannen
sådan du gjort honom
under 72 timmar av overklig verklighet
men under liksom en tidlös och
det ska gudarna veta
välbehövlig apokalyps


de ångrade allt och ingenting
mentalsjukhuset väntade förgäves
och ett svårsläckt rykte
talade om elektromagnetiska impulser
från en amputerad underarm
som reagerat på den varma svetten
från en högerplacerad armhåla

vem som var vem under denna intensiva händelsekedja
gick inte att härleda till vare sig det inträffade i sig
eller senare minnesskildringar därom
förresten lär allihopa ( båda två )
ha varit för upplysta
för att vara ens det minsta intresserade
av identitet
och annan intellektuell luminiscens

trots det hävdades efteråt från de påtända
och illa brända idioternas sida
att de ändå
visste allt

detta minne kom
under stoj och glam och glada skratt
ofta fram
för att sänka accelerationen
av Aidsheimer






Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-02-15 04:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP