Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vem tänker, känner och observerar?


Filosofiska tankar om livet

Befruktning och dna från två blir ett
Ett rotsystem bildas och barnet lever
under tillväxten i symbios med sin mor

Under tryck och smärta öppnar sig livets
port. Född till vår värld där lagen om
orsak-verkan ska leda till utveckling av
kropp och själ
Hjälplöst beroende av omvårdnad och näring
under lång tid.

Precis som allt liv är miljön ,ditt dna
avgörande för resten av ditt liv.

Släktled bakåt berättar om styrkor och
svagheter. Själsliga sår som du nu kommer
att få bära med dig genom dina föräldrars
överföringar.

Bumerangen kommer till dig och du kommer att
förstå det du inte vill se är smärtan som kommer till
dig genom tid och rum.

Nu har du en chans att återupprätta din plats och din
värdighet genom att läka det som du och din släkt
gömt undan, osynligt men hela tiden närvarande i ditt
sätt att se och reagera på din omvärld.

Tålamod, uthållighet, målmedvetenhet liksom känslighet
rädslor, osäkerhet, nedstämdhet kommer till dig genom
hur du avläst de som stod dig nära. De visade dig om hur
de såg på livet.

Vem är då jag som älskar, gråter, skrattar är rädd, glad
har tålamod är uthållig och målmedveten?

Själens observation?.........................














Övriga genrer (Drama/Dialog) av WyS VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-02-15 09:36



Bookmark and Share


    ej medlem längre
divina commedia
2019-03-10

    ej medlem längre
divina commedia
2019-03-10

  Lars Hedlin
Mycket bra och full av liva insikter!
2019-02-17

  Lottie Ålhed VIP
Smärtan genom tid och rum Tänkvärt om gömt men inte glömt....
2019-02-15

  Lottie Ålhed VIP
Smärtan genom tid och rum Tänkvärt om gömt men inte glömt....
2019-02-15

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om att förlåta/försonas och därigenom känna befrielse och få styrka att skapa sitt eget liv.
2019-02-15

    ej medlem längre
Kloka ord som bör läsas fler gånger för att påminnas om den helande kraften i att förlåta o ta ansvar för sin egen lycka trots elände o ev.släkt,vänner,miljö som ej behandlat en rättvist,kärleksfullt..
2019-02-15
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP