Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Personen som äter upp dig inifrån


Ångest

Ångest.

Han finns boende hos de allra flesta, Han har boende i det djupaste källarplan, bortom allt ljus. Hyran han betalar för det ultimata läget i ditt inres avgrund är billig, stenar.

Hur du än gör för att förhandla om hyran så erbjuder han dig bara ännu fler stenar, han erbjuder sig att lägga stenar för att fylla de andra tomma hålen hos dig, vilket låter som en mycket generös tanke när du själv är oförmögen till att fylla hålen inom dig.

Men bara tillfälligt, fram tills jag hittar den själ som äger de pusselbitar jag saknar, tänker du.

Du går med på det, gång på gång, men du vet att det inte är en långsiktig lösning. Han måste bli vräkt så småningom, det vet du om.

Han gör bara inte tillräckligt mycket skada än för att kunna bli utkastad, du har ändå inget bättre att fylla dina hål med just nu.

Du är godtrogen, han menar ingenting illa, han kommer göra allt bättre snart.

Ursäkter.

Chans på chans får han, precis som den förälskelse du förr hade. Fram tills den dagen han börjar kasta stenarna på dig, han kastar fler stenar än vad du trodde att han ägde, han slutar inte förens du ligger som en urlakad disktrasa på golvet i en flod av tårar.

Han var trots allt inte så svag och fattig som du föreställt dig. Du var godtrogen, nu ska du få äta upp din genuinitet.

- r.p.




Fri vers (Fri form) av Bex96
Läst 332 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-02-15 21:07



Bookmark and Share


  marwik
Vilka starka ord om herr ångest som tyvärr hemsöker för mycket. Bra skrivet
2019-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Bex96