Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skogen III


Som träden.



Det händer ingenting
Det är nog över.
Men snart
men då.
Det är kanske ögonen,
det måste va utsikten.
Träden som sitter inne
med sanningen
lika självklart
som blodet i våra ådror.
Det fanns en tid
då hallon var hallon
och våra ögon
bar en varm lyster,
likt koraller
intill en oljerigg
sminkar hon svarta streck
över horisonten.
Därför är träden
den sista utvägen.
Det är dom vi måste
vända oss till
Inga klimatförändringar
i världen kan ändra på det.
Precis så kan man skolka
från skolan i två veckor
för en god sak
Tack Greta, tack alla kloka barn
som vet om en värld
dom aldrig kommer växa upp i.
lika självklart som att träd
är träd




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Lars Gullberg
Läst 172 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-02-16 13:54



Bookmark and Share


  Jaseph
Jättebra kampdikt! Heja Greta! Heja poesin! Vi får inte ge upp. Heja träden!
2019-02-17

  Niliboy
Ja, vi får nog vara lite träskalliga men inte flinta, rädda oss Herre! De barn som protesterar är mina hjältar!
2019-02-17

    ej medlem längre
Det här måste vara den mest poetiska brandfackla jag någonsin läst. Det orden bär, det orden lär. Faller särskilt för "lika självklart som att träd/är träd".
2019-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg