Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgondagen



Jag har brett smörgåsar
med aprikosmarmelad.
Hällt upp hett vatten
i en termos. Stoppat ned tjocka tröjor.
Snart lyfter skeppet älskling.

Trätt ett kors, med halvmånen och buddha i en guldkedja
runt min hals.
Ska möta dej nere på platsen
i solnedgång.

Och vandra den karga sluttningen ned
till viken.

Du har svart hår och rynkor i ansiktet. Du står där och blodröd
är månen. Det är vindstilla,
några snöflingor i luften
och allt är öde och tyst.

Vi kliver ombord på ett silverklart vatten. Hur det flyter
över himlavalvet
runtom blinkar gatlyktorna.
fönstren nedsläckta över kullen med sina klocktorn i skyn.

Du lutar ditt huvud mot min axel och sover snart
jag sitter vaken länge, tänker och undrar
så över morgondagen. Undrar så vart vi är på väg.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 222 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-02-16 14:12



Bookmark and Share


  Jaseph
Vacker reseskildring med rymd och ljus. Bokmärkes!
2019-02-17

  Niliboy
Ja, men du måste åckså ta Jesus till dig när du gör dina vackra resor!
2019-02-17

  Nanna X
En väldigt vacker reseskildring.
2019-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg