Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Bildill/text ingår i prosasamlingen" sextio prosapoem"av Sten Wiking


MANNEN SOM KUNDE GÅ PÅ VATTEN UTAN ATT DRUNKNA

Det hade uppstått ett rykte på ljugarbänken,
om en man som kunde gå på vatten.

Ännu hade ingen bevittnat det med egna
ögon,
och några bevis fanns inte heller mer än
muntliga sådana,
vilka inte bevisade någonting i praktiken.

Ryktena spred sig från by till stad,
från land till land,tills det var känt över
hela världen.

Det visade sig snart att ryktet om den
tyngdlöse mannen förvandlats till flera
olikartade rykten,
som alla hade så många åtskillda upp-
fattningar om att det blev omöjligt
reda ut vad som var vad.

Det enda man med säkerhet vet
är att tyngdlagens upphävande är en
omöjlighet i den atmosfär jorden är
omgiven av,och att gravitationslagen
håller oss kvar på jorden,
men det vill de som tror på mannen
som kan gå på vatten inte veta,
utan vill helst tro att det är möjligt,
och gör allt de kan för att ta sig häri-
från genom att försöka upphäva
de elementära naturlagarna.


Edit : Under häxeriprocesserna
utövades "vattenprovet"
på misstänkta häxor,
drunknade de var de oskyldiga,
men flöt de upp,
bedömdes de som skyldiga.
*




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 496 gånger
Publicerad 2019-02-16 16:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP