Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stenlagda perspektiv

göra någonting med kroppen

lita på geometri, grammatik;
rulla ut på gatstenarna,
låta sig vibreras, skelettet igenom

lita på fysikalitet
mitt i andlöst, oåtkomligt,
bortom horisonterna flyende,
genom medvetandet sjunkande

släpljuset klapprar
över stadsgatornas stenlagda perspektiv

sagt och gjort dansar vid middagstid

staden står som nitad
i varje troliggjort ögonblick
genom Kumlins Cafés vida fönster

ögonblicket vidgar sig
i ringar omkring mig

solljuset klingar oväntat gällt
genom sena september

Jag såg en riktigt gammal poet
vagga iväg över Torget
med ögon tomma på ord

Ord och fraser är kastbyar
kring mitt envisa varande




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-02-16 22:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP