Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En bra utredare

En bra utredare är distanserad, kylig och korrekt

En bra utredare är objektiv rationell och effektiv

En bra utredare håller huvudet kallt och magen i balans

 

En bra utredare kallar inte sig själv för ”jag” utan skriver

om sig själv i tredje person singularis ”utredaren” eller ”UT”

En bra utredare är noga med gränser för mötestider, telefontider och jourtider

En bra utredare föredrar en lämplig uniform

 

En bra utredare fokuserar på sin utredningsmetodik

En bra utredare kan selektera lämpliga från olämpliga, 

behövande från icke-behövande

En bra utredare har goda argument för att slippa engagera sig

 

En bra utredare kan översätta mänskliga berättelser

till mänskliga funktioner

En bra utredare kan skatta mänskliga funktioner på en femgradig skala

En bra utredare kan ge avslag och lämna besvärshänvisningar 

 

En bra utredare visar inga starka känslor under arbetstid

En bra utredare kan skapa professionella leenden

En bra utredare har en positiv approach

 

En bra utredare följer maktens påbud

En bra utredare är utbytbar

En bra utredare kan prata om trivialiteter på rasten

 

En bra utredare möter människor på kontoret

En bra utredare låter yrkesrollen stanna på kontoret

En bra utredare är mänsklig på fritiden

En bra utredare blandar aldrig arbete och fritid




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-02-17 05:05



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
En bra utredare ska tydligen vara en dålig utredare för att vara en bra utredare. En bra utredare närmar sig maskinen snarare än att vara människa. Skrämmande när avstånden växer (som CS Lewis bild av helvetet, där alla individer flyttar längre och längre ifrån varandra...).
2019-02-19

  Blomma-Stjärna VIP
det är många krav surrealistiskt många krav (robotutredare!)
2019-02-17

  Marita Ohlquist VIP
Mycket att tänka på om en utredares vardag!

2019-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP