Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Sten Wiking/logo


MÄNNISKORS VÄRDEKALKYL

Att somliga människor äger en
individuell värdighet,
som inte är likvärdig någon annans
i betydelsen egenvärde,
är oersättligt vid en förlust,
medan värdet som objekt kan ersättas
med ett annat likvärdigt objekt,
men däremot inte förlusten av en unik
människa med en annan,
ex förlusten av ett barn,
som ens egna barn är mera värda,
än andras.

De värdeanalyser människor tilldelar
varandra,
har därmed med behovet av varandra
att göra på olika sätt.

En människa som betyder något för dig
kanske inte alls har samma betydelse
för någon annan,
utan kanske istället ses som helt värdelös.

Människors lika värde är en utopi
.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 333 gånger
Publicerad 2019-02-17 05:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP