Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OA hela natten lång

 

Jag har klätt av mig naken på tå dragit 

tag i magen noterat den från sida tagit 

bilen till Stockholm 

 

och det är fredag. Den lille har det bra. 

Hos pappa. 

 

Hon har bytt själ och schema det som 

formats omformats och hon betraktar 

lämgtandesfullt det enda livet 

hon prövar formuleringar noterar avvikelser

på rad omformar syften planerar 

 

hur hennes hand känns runt nacken 

om han har blicken. Allvaret. Om hon

vill ligga. 

 

Hon diktar dottern hoppar ifrån soffan

Fast i leken sprudlande intensiv. Tävlar

övar och längtar efter tomater egna att

plocka på balkongen. Ibland slår  det mig

att hennes kärlek är sekunder före mig 

 

talar. 

 

 

 




Fri vers av smultronbergen VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-02-17 10:42



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Hela dikten blir "LÄNGTANDESFYLLD". Det går fort. Något/någon växer väldans fort.
2019-02-18

  detsomgerliv
Finner så mycket mellan raderna. Tack!
2019-02-17
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP