Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets sköra tråd




Den starkaste känslan

av att ta vara på livet

har jag känt

i dödens närhet




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2019-02-17 13:35



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Så är det nog för de flesta skulle jag tro, det gäller bara att hålla kvar den känslan. Många tappar bort den sen, mer synd i vissa fall. Tänker på otacksamma och argsinta människor. Finns ju andra också, t.ex missbrukare etc. Tänkvärda rader.
2019-03-01

  Lars Hedlin
Så skört i känslan och i livet!
2019-02-25

  lila fjäderblomman VIP
precis så har jag oxå känt! Tack för påminnelsen! <3
2019-02-22

  MALVAA VIP
att vara nära döden då känns livets äkta meningen
Insiktsfulla ord
2019-02-22

    Peter Söderqvist
Mellan ytterligheterna kan vägen kännas lång men det är den sällan. Fint skrivet.
2019-02-20

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla ord kring vad som får
oss att inse livets värde.
2019-02-18

  Ezmeralda VIP
Så har jag nog också känt.
Bra formulerat.
Just då i närheten av döden känner man vanmakt.
Ändå får vi styrkan att se livet igen.
2019-02-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra! Känner så väl igen känslan. Nog är det så, att livet blir ännu kärare då.
2019-02-18

  M.Eta
Man får sig en tankeställare om hur skört livet är när när sjukdom och död slår till. Ta vara på dagen! Kram
2019-02-18

  Gunnel Eriksson VIP
Din dikt påminner mig om
händelser i mitt liv. Bra formulerat.
2019-02-18

  Respons VIP
Döden behövs för att livet skall få perspektiv. Bra formulerat!
2019-02-18

  Öknens Ros VIP
När döden är som närmast är livslågan som starkast.
2019-02-17

  Maria Sundelin VIP
Det är lättast att förstå vad vi kan förlora när det är skört
Kramar
2019-02-17

  Lottie Ålhed VIP
Så sant!
2019-02-17

  Stanley Rydell
Det har jag starka minnen av i mötet med döende i palliativa vården, det är livet här och nu som blir i fokus på ett förtätat sätt. Livet som är! Bland mina finaste möten med människor som präst.
2019-02-17

  Niliboy
Ja efter sammanbrottet hjälper bara bönen å Anden som Jesus ochFadern tillhandahåller!
2019-02-17

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Ja absolut är det så! Bra formulerat!
2019-02-17

  ULJO
Så sant
2019-02-17

  Anya VIP
Jaa så kan det absolut vara. Livet blir så påtagligt i döden.
2019-02-17

  Feliaxel VIP
Så kan det vara
2019-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP