Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är det egentligen med söndagar?

Befriande utblick
över trädens toppar
Horisontlinjens
drömmar
långt därborta
I förgrunden, vatten
Strövar mellan
fritidshusen
Där granars
nertyngda grenar
bildar kojor
fyllda av hemligt liv
Kisar mot småfåglarna
i björken topp
Försöker förnimma
vilken färg de har
Tror att det måste vara
deras läten jag hör
gnissla, gnälla, såga...
En kråkas tunga svarta
vingslag
Smeker molnens grå?
Förbi det faluröda torpet
nu
Med känslan av att ännu
en söndag,
snart går i mål
Vad är det egentligen med
söndagar?








Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-02-17 14:34



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En kan vara
att det är en dag
med gott om tid
för en promenad
2019-02-17

  Ingmar Hård VIP
Mycket fräsch och nära sinnen
2019-02-17

    ej medlem längre
Du verkar haft en bra söndag. :)
2019-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP