Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kometen

du dyker upp från ingenstans
på scener i snart varje stad
du tror att du ska ha en sportslig chans
att påverka, att göra skillnad

du ställer dig på varje scen
du tror att du är en ny och fräsch komet
på den poetiska stjärnhimlen
men du både ser ut och luktar som en get

och är det nån som lyssnar, nån som läser?
lämnar du några spår eller är det som en gången vinters snö?
begår du bara rent ödesdigra fadäser?
väntar man redan på att ditt diktande ska självdö?




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 312 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-02-17 18:20



Bookmark and Share


  annapoem
Självkritik när den är som bäst.
Med en glimt i ögat ;)
2019-02-19

  Kungskobran VIP
På parnassen
i finste stassen
står poeten
i ensamheten
och hoppas publiken förstår
fast dikten den är svår

2019-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP