Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tiden är ur led, men bara för de pryda, men det gäller inte libertiner.i landet förfallen är


Moralen i landet förfallen är

Moralen i landet förfallen är
Jag den är helt enkelt borta
Folk är ny fyllda av köttsligt begär
Och då kommer dygden till korta
Man kopulerar helt utan sans
Hämningslöst man kopulerar
Så fort som man gives till detta en chans
Prydhet ej mer existerar
Två som vet det mesta om Herrens moral
Sitter och är förskräckta
Chocken de drabbats av den är total
Hoppet om dygd tillhör det släckta
Man beder till Herren om absolution
För alla på vägen den breda
Man beder sin Herre om nåd och pardon
Själv hör jag blott detta till leda
En svartklädd vid altaret med auktoritet
För vidskepliga orden uttrycka
Att vällust är värsta synden han vet
Det ger blott syndarna lycka
Men syndare alla vi ändå nu är
När mörkret över oss falla
Då lever vi ut alla köttets begär
Ty syndar de gör då vi alla
En slemmig slyna med slilikonbarm
Suger en tolvtums kroppsdel
Det väcker hos moralisterna harm
Men det är för pilska ej helt fel
I en liten by i dygdens provins
Småland provinsen heter
Nu ej någon dygd mer i socknen finns
Men massor av sexatleter
De har slängt Bibeln i elden i år
Och börjat Viagra förtära
Och byns alla kvinnor nu särar på lår
Och börjar att vällusten ära
Så knulla nu syndare för köttets trå
Och glöm allt vad fromhet påbjuder
Knulla i grupp eller två och två
Ty Satan ej sådant förbjuder











Bunden vers (Rim) av Pehr Werz
Läst 176 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-02-17 21:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pehr Werz