Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev denna när det var dags för en klassåterträff


Skammen i att inte höra till

Kära klasskompisar!

Jag vill berätta för er om klassträffen
Den som ska ske för vår högstadieklass nu i vår
Jag hoppas ni ser fram emot att ses igen
Få en chans att väcka gamla minnen till liv
Kan hända ni undrar vad det blivit av mig
Och varför jag inte är där och deltar i festen

Det är om det jag nu vill berätta för er
För visst minns jag de tre åren i Vallaskolan
Allt för väl minns jag hur det var
För ni ska veta kära klasskompisar
Hur mycket jag lärde mig under den tiden
Och då syftar jag inte på kunskaper i matte
Svenska engelska med mera nej det följde bara med

För det jag lärde mig under högstadietiden
Var hur mycket olikhet kostar i livet
Hur ont det gör att aldrig få höra till
Utan stå vid sidan om likt en panelhöna på dans

Alla samtalen som tystnade då jag kom
Kommer ni ihåg vad de handlade om
För medan ni pratade om killar och fester
Lärde jag mig att skilja på lärarnas steg
Ett knep som många gånger räddade mig
Från skammen i att inte få höra till

Jag vet det var några få som drev detta spel
Och det fanns några få som ville mig väl
Men merparten av klassen teg i samförstånd
Av rädsla för att bli liksom mig en utfrusen ensling

Och visst jag har lärt mig att älska ensamheten
Tillsammans med en spännande bok
Men minnena från högstadietiden de har etsat sig fast
Blivit till svidande ärr och minnen om svek

Så det är av omtanke till mig själv jag valt att utebli
Från denna festliga kväll i nostalgins tecken




Prosa av Maria Sundelin VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-02-17 23:33



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stark och i beröring!
2019-02-25

  Marita Ohlquist VIP
En förfärlig skoltid
som har satt sina spår
skammen är deras
hoppas alla det förstår!
2019-02-18

  Feliaxel VIP
Skoltiden är verkligen inte det fina minnet för alla
2019-02-18

  ULJO
Minnen från skoltiden kan sitta som en tagg ihjärtat. Konstigt nog infinner sig situationerna precis på samma sätt som då. Samma roller. Märkligt.
2019-02-18

    ej medlem längre
Precis så har det varit för många och varför upprepa händelsen - även om det bara blir några timmar!
2019-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP