Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barndoms Butik # 21 : Auktion

 

 

och här tar vi då

denna smidiga trappstegen

stabilt utfällbar

i trenne steg

fyra om man så vill

tillverkad i trakterna av

Tollered tror jag minsann

knappt ens begagnad

lätt guldplätterad

vad ger ni mig för den?!

tio kronor

tjugo kronor bjudet

hör jag tretti?

tretti riksdaler blott

tretti för den skönaste bland trappstegar

förtifem!

hör ni solskenet kvittrar?!

förtifem från farbrorn i bruna hängslen

sextio

och sexti spänn fick jag

sjuttiofem

nu börjar vi komma någonvart

sjuttifem för den smidiga

alltid tillhands och tillfots

första...

åttio kronor

har jag en höjning?

nitti!

nästan så man får stå på tårna...

nitti, go'natt nu

någon?

se där kom en hundring!!

jämna hundra

från familjen med den studsande krabaten

tackar nickar

hundra vart redan bjudet

och hundratjugo

hjärtat tickar

mot plånboken hör jag

etta tvåa nolla

var hamnar vi nu?

ska stegen gå bort för blott hundratjugo?!?

första

andra

hundratretti!

svettigt detta

och trappan rullar upp igen

har vi ett bättre bud?

hundrasjuttio

ojoj

hundrasjutti framifrån vänster

hundraåtti bortifrån höger

jojo

sent ska syndar'n vakna

och där kom en regndroppe tillråge

vad hör vi nu?

hela två hundra mitt i

ja, hej till hunden också!!

hursomhelst

höjden av sommar

två jämna inför denna unika trappa

tvåhundra och tio

jomenvisst

ska stegen kammas hem för goda tvåhundratio?!?

första

andra

denna finfint ihopfällbara

och tredje

[bank!]

såld till tanten med mintgröna paraplyet

tidevarvens fynd

som hittat

vi lägger ned trappan där

ni vet, ja

i samma hög hon skulle ha

khm

vidare i karusellen

nästa föremål blir

den här antika telefonen

en riktig apparat

med rolig nummerskiva

istället för knappsats

japp, fungerar finemang!

om du pratar i den frikopplade luren

absolut

man kan lyssna också

vad säger ni

får jag åtti

nitti

tusen!?!

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-02-17 23:49



Bookmark and Share


  Minkki VIP
väldigt livsnära
2019-02-26

  Nanna X
Fint fångad utroparsvada som passar utmärkt i friversens form. Just så där, ömsom hotande (ska stegen gå bort...) och lockande (har vi ett bättre bud?) Fast på de blekingska bonnaauktioner där syrran och jag alltid släpades med var jargongen inte lika barnvänlig - många skämt under bältet.
2019-02-18
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP