Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm 18/2


Henrietta - en drömraga

 

Henrietta var en docka

som jag fått mig till att amma 

hon var blå och kunde bocka

och hon kallade mig mamma

 

När jag reste bort en vecka 

fick hon stanna hos sin mormor 

mormor sa: nu får det räcka 

slut på mjölken, fasta normer

 

Jag kom åter ifrån staden

dockan hade växt en meter

hon var nu en lång och glad en

och hon mindes vad jag heter

 

Taxi var beställd till skolan 

det var bra, för jag var sen

tänkte jag - men då kom polarn

och tog plats med långa ben

 

Andra platsen där i sätet

var visst vikt för Henrietta 

det var inte alls förmätet 

hon var ju mitt barn med rätta

 

Henriettas tjocka kappa

fyllde upp halvannan sits

jag fick inte plats, nej fatta 

tränga sig var ingen vits

 

Jag försökte klättra fram

finna mig en plats där framme

men förstod det ej gick an

jag fick stå tills bilen stannat

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 132 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-02-18 08:15



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Här undrar jag huruvida H vuxit en meter just för att hon fick avstå det spädbarnsliga drickandet ur bröst?? Eller snarare tack vare all mjölk dittills förmådde växa så mycket - kanske rentav två meter ifall mormor icke sagt stopp?...
[Hönan-eller-ägget-frågan får vingar än en gång?!]

Hursomhelst lika levnadsrikt som skrämmande hur dockan kan lägga beslag på så gott om plats att omvårdaren blir helt utan!!

Påminner mig indirekt om problematiska sidorna med att robotar befriar människor från sina arbeten - eller hur vissa hubotar börjar närmast medvetet konkurrera med sina ägare/skapare [som i serien Äkta Människor]
2019-02-19

  Stefan Albrektsson
Alla transformerande dockor ger mig Chucky-feeling. Men den här verkar ju tämligen rar.
Som alltid gillar jag när gangster-rimmen slinker in som smidiga katter, och blir så glatt överraskad av den pinne-i-cykelhjulet-effekt som uppstår av "stannat".
2019-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X