Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mast

 

Sol sol och på marken skratt som vrider

sig. Lövtunn är hinnan inom 

som nu gått rakt in. 

 

Givakt i korridoren jag älskar dig utbytt

till en läkarkollega, vinklad snett ned

Smyger i mitt fodral och

lilltån spretar syret märks 

 

livet. Hur jag älskar minns dig 

tunna strimmor av betydelse i alla 

vrår bilen tankar om att vara mamma 

1976 tryggheten i att ha Björn Skifs

Guillou. Palme. Så nära att tanken 

svindlar. 

2019 som ett nyp i armen. Att vara människa. 

 

Dofterna, undan, grön bil, flykt, 

 

och så parandet orden kring vår olikhet 

att ha älskat Barbie. Inte jag. Du. 

 

Det bor ett skratt under min sula. Nu. 

 

Hur du sitter böjd bland pojkarna. Din nattliga 

dröm. Hur pennan kittlar dig under foten 

vill ta dig ut. Öppna fönstret i ditt numera 

statusfyllda kontor. Vid glänt skrika Finska

 

visa bakdelen för Helsingfors torg. 

 

Pappas pojke barndomsdröm




Fri vers av smultronbergen VIP
Läst 128 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-02-18 10:09



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Bara så luvligt bubblande....hör, ser och känner våren.
2019-02-18
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP