Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: © ULJO


Sju bananer

Skålen på bordet
av handblåst glas
gammal och sliten
farmors ägodel
mina sju bananer
väntar i stillhet
skålen är vacker
en egen juvel

Många långa år
sedan farmors dagar
minnen har runnit
men skålen är kär
ett arv från tiden
när seklet var ungt
mina sju bananer
befinner sig där

På torget en dag
en skål bytte ägare
min farmors klenod
en given present
för kärlek och tro
och sju bananer
lycka och välgång
från himmelen sänt

Sju bananer
får plats i min skål
en för vart dygn
av veckans dagar
fyllda av vitaminer
nyttiga och goda
och lena för själen
de mig behagar

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 320 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-02-19 08:15



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Gillas får en att le :)
2019-02-25

  Solstrale VIP
Man går bananas av goda vibrationer från din textskapelse! ;)
2019-02-24

  Marita Ohlquist VIP
Fint skrivet om farmors skål
som du med bananer kan fylla
tycker om att du använder den
så den inte står tom på en hylla!
2019-02-20

  Blomma-Stjärna VIP
minnesvärd farmor med skål får vara med när dagens bananer avnjuts! Fin poesi!
2019-02-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Trevlig nostalgitripp om Farmors fina skål fylld med nyttiga bananer.
2019-02-19

    ej medlem längre
Fint skrivet om en farmor som finns närvarande i skålen med bananer.
2019-02-19

  Maria Sundelin VIP
Fina minnen
Kramar
2019-02-19

  M.Eta
Roligt att använda ärvda släktklenoder till något nyttigt. Fin text.
2019-02-19

    ej medlem längre
Lägger Du i några stenhårda avocados i samma skål så mjuknar dessa snabbt. Bananerna har ett inflytande på denna goda grönsak!

2019-02-19

  Feliaxel VIP
Härliga rader om bananer
2019-02-19
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO