Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mål i sikte. Ohoj

 

Har fötterna i skål med skiljevägg delar

med tårna isär er. Ni två. 

 

Ser skålen från ovan snurrar den kysser 

med handen vinkar lätt 

 

skjutsar iväg tar spjärn. Ser er åka. 

 

Solens fläckar prövar dansen över mitt 

kontor den manar mig överlämnar käppar

erbjuder en hand ett lyft 

 

Genom floskler kläs kärlekens sista plagg 

av. Hänger upp min pinsamhet på väggens

krok hör mig överseende skratta 

 

 

 




Fri vers av smultronbergen VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-02-18 13:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bildspråket "hänger upp min pinsamhet på väggen" var snyggt skaldat.
2019-02-20

  Stefan Albrektsson
Känner hur den kristalliska idyllen krackelerar från strof till strof - en definitiv knackning med "Genom floskler kläs kärlekens sista plagg av" gör att det rämnar. Sista meningens stora självinsikt liksom sopar upp resterna.
2019-02-19

  Gunnar Hilén VIP
Det bara snurrar. En känslomässig karusell. Labyrint. Klarspråk ? Absolut !
2019-02-18
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP