Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns ingen väg tillbaka





När döden tar min hand
och leder mig ut genom livets port
lämnar jag minnen kvar
av det jag sagt och gjort

då kan jag inte vända tillbaka
och rätta mina fel som är
ej heller ta emot ordet, förlåt
av den som skuldkänslor bär

jag vill gå genom porten
med lugn och ro i mitt sinne
och veta att mitt namn
ligger mjukt i deras minne

när döden tar min hand
och leder mig ut genom livets port
lämnar jag minnen kvar
av det jag sagt och gjort




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 297 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2019-02-18 13:52



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Klokt. Åh så klokt och fint!
2019-03-01

  Lars Hedlin
Tankeväckande och stark i känsla!
2019-02-25

  Ezmeralda VIP
Så får vi leva i minnenas tid.
Men du lämnar spår som vi alla gör.
Kärleksspår!
2019-02-24

  lila fjäderblomman VIP
Fint! Ja så viktigt att försöka rätta till det som blivit fel medans man lever.
2019-02-22

  MALVAA VIP
Goda spår säkert kommer du lämna
Ett långt liv önskar jag dig
2019-02-22

  AiA Maria den fria
I KÄRLEKENs ljus

Tack !
2019-02-20

    Peter Söderqvist
Fina tankar inför den vandring som är ofrånkomlig.
2019-02-20

  Gunnel Eriksson VIP
Vacker beskrivning av något
som vi inte vet något om.
2019-02-19

  Respons VIP
Viktiga insikter om att lämna livet i ro med sig själv och andra.
2019-02-18

  Blomma-Stjärna VIP
innerliga visdomsord i vacker språkdräkt
2019-02-18

  Olof Lagerhorn VIP
Kloka, vackra och innerliga tankar
kring liv och död.
2019-02-18

  Ronny Berk
Tänkvärt, ja !
2019-02-18

  Mickelina
Vackert!
2019-02-18

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Tänkvärda ord! Texten får kraft med upprepningen av inledningsraden!
2019-02-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Kloka och vackra tankar! Ett fint och ärligt eftermäle är guld värt.
2019-02-18

    Dan Myrbeck
Fint, berörande, tänkvärt.
Ett plus för upprepningen
av 1:a stycket.
2019-02-18

  Maria Sundelin VIP
Så sant
Såg ett bra citat. "Vänlighet är en muskel vi måste träna varje dag"
Tror på det
Kramar
2019-02-18

  Margit Grell
Vacker och insiktsfull
ton genom texten.
2019-02-18

  Öknens Ros VIP
Förhoppningsfullt om att bli ihågkommen med de minnen som finns.
2019-02-18

  M.Eta
Det som är gjort är gjort och det som är sagt är sagt. Man hoppas på att spåren man lämnar är mest på gott.
2019-02-18

  Feliaxel VIP
Alla lämnar avtryck till eftervärlden
2019-02-18

  ULJO
Så är det och vi som levt i harmoni till oss själva och andra har inget att frukta.
2019-02-18

  Niliboy
Ja, vi hoppas på levande ande å kanske kan vi vara lite närvarande å dela med oss av våra erfanheter, kanske!
2019-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP