Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårbrand

Våren är gnistan

i den älskade kvinnans ögon

 

blänket i svartisen

i solens drakeld

 

röken från uddens

första lågor

 

när fåglarna sänt vykortet

från Afrikas kuster

 

 

Möt mig i stunden

när kläderna faller

 

och vi brinner

som de vackraste av blommor

 

 

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-02-18 16:50



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Texten är alldeles tydligt ett utslag av poesi. Emedan det såväl går att läsa in egna erfarenheter, tankar och känslor i den. Här finns något av metaforens betydelse för en text och andra möjliga uttryck. Just därför också passar min penna på att ge denna text trenne av 'en handfull' blomman hästhov (tussilago)...
2019-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP