Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barn av samma skog

Jag väljer dem noga: mina människor, parfymer
av nyklippt gräs, kirskål, slånlavens blånade slingor
med penseldrag längs halsen, bläckstråk i ögonen
står du drömsk och böjd under svepande grenar
världen genom revorna,
granarnas sorger i din famn
jag valde dig noga ur en skål av jord
bar dig som ett barn över vidderna
doften av blåbärsris i ditt hår
lystrande trollsländeögon




Fri vers av Grävling
Läst 273 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-02-19 01:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fin, väldigt fin text
Den sparar jag
tack
2019-03-03

  Kungskobran VIP
Mycket fin dikt, fångar
2019-02-19

    ej medlem längre
Bildrik och vacker på samma gång.
2019-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling