Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fullträff strike-eller snetändning i rännan


Man kan inte spela
Bowling med sig själv

Joo det kan man visst
Det!

Men det behövs någon/
något som lyfter upp
käglorna och drar fram
Klotet

Klotet kan vara du som
Far fram och in i människo
Massan mitt i mässingen

Och något/någon som
slungar iväg dig

Mot ditt eget öde

Eller så händer ingenting
Det mest tragiskt onödiga

Är ett sprucket bortglömt
bowlingklot med spindelnät
och bon i hålen.


Men det är ändå
Alltid något

I brist på någonting
helt annat. ..













Fri vers av Sefarge VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-02-19 01:40



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Snyggt och talande bildspråk!
2019-02-19

  Stefan Albrektsson
Bildrik metafor det här med bowlingklot & käglor (ofta är vi väl både det ena och det andra i livets skiften), och ofta i hamnar vi (åtminstone jag) i rännan (eller helt utanför banan), och någon enstaka lyckodag blir det kanske strike.
2019-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP