Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cirkulärt

att lyssna
att beskåda
att repetera

blev detta diktaturens
största Seger
ej att respektera

tryggheten som blev en likbent triangel
med dessa tre attsatser
stod och föll troende
ta alla olika moln och vakna
välkomna skapandet, detta innesluts
likt en cirkel
kring hemgårdens midsommarlycka

Vilken sida lockar
Lyckans hjul till alla sökare

Tillgänglighet
en förlorar ingen vinner
upp och ner
upp och ner
ner och upp

Frågan, meningen med hunden
centrumets del av hela stationen
frånvaron av det enda

Människan

Hotelsens korrekthet i spådomen
endast den som har makten
kan vrida djuret till sin rätta position

Vill du förlora
Vill du få
Vill du ge allt vad du kan

Det är ödets makt vid en enda sekund
ändå är det gudomligt, att

Förlita dig alltid till den trebenta pallen
där sitter du tryggt


Vaknar du då i ditt minne
i ditt sinne
kan du aldrig bli otrygg

Nätbutiker skall återigen förändra din tanke
utan att ge den andra lektionen
nyheten förblir att alltid läsa dina egna reflektioner
med dina egna ord skrivna som ditt egna sinne behagar

Lyckans hjul blir en cirkel
som innehåller ingenting

Det ger dig förutom slumpen
rörelsen, där
Du snurrar som en vansinnig
runt en punkt
oförmögen att förändra din omvärld

Diktaturen ger dig allt förutom friheten
att krossa skalet
Stiga ut ur ägget
ta steget
lära dig det skrivna ordet
det som ger dig friheten

Vad?

Skall knacka hål på skalet
känna luften som strömmar
ned emot min kropp
från evigheten och skapar ett ego

© Bosse 19 februari 2019.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Bossepoet från Österbotten
Läst 128 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-02-19 08:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten