Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1976228. publiceras 2016-06-14 kl 11:15 2018-11-05 kl 17:56/vad gör människor mot varandra?/


Tankar



vad är jag utan mina drömmar
vad är jag utan dig
väntar på att min innervärld
ska förvandlas,
men ibland är avståndet
mellan yttre och inre så lång
att jag måste vända om
ändå förstår jag inte
människors grymhet och mörker
Vind blåser genom bröstet
ut mellan revbenen
vinden leker tafatt
i vindens rike
våra drömmar får blodet
att strömma och pulsera
får oss att leva
utan drömmar talar inte
tystnaden
vänder inte orden blad
stumma som sten

Sista kvällen jag kör hemåt
lamporna gungar över bron
ljuset är magiskt, allt utanför cirkeln
dränks av mörkret,
det onda kryper ner i jorden
det goda ljuset blinkar som fyrar
Hängande små solar, apelsiner i mörkret
en cyklist vinglar
baklyktans röda öga blinkar
visst ser jag dig, ditt röda ljus
väsensskyddar dig
En upplyst båt passerar under bron
stävar ut mot havet
mot friheten, den öppna himlen
Tankarna slår in på sidospår
jag trodde jag såg er alla
men nu vet jag inte
(du sa grattis när jag sa jag visste allt
fastän numera inser jag det var spindelben)
rädd för att trampa fel med mina hovar
lyssnar inom mig, hör dina andetag
som en andra hud är du där
Vet nu att vägen till Golgata
är stenlagd med våra tårar
har länge väntat på din återfödelse
din återkomst till livet
har klippt så många svalor i guld
tapetserat så många väggar med silver
medan vandringsstaven
gått över klippiga bergen i sökandet
efter sin innervärld
har under tiden förlorat kompassen
riktningen

Stänger av motorn, går ur bilen
fullmånen beträder den himmelska åkern,
stjärnorna sår tindrande hopp
och månen blickar ut över havet
ser en glittergata bilda bro
mellan land och vatten
hoppets bro
Det är stiltje, nu hör jag
det knirkande ljudet
från årtullarna, ser en ensam roddare
försvinna in i nattdimmorna,
som sänker sig över havet
Roddarens ansikte
är täckt av droppar, ögonblickets
Jag har väntat vid grinden så länge
snart stampar min vita fåle
ropar på mig, drar i tyglarna
vill ut på vandring
galoppera över grässlätterna
vild och fri som vinden
smaka dofterna
se träden regna soldroppar
vill höra fåglar tala på fåglars vis
om livet

i galopp river vi upp damm
de grunda sjöarna
rynkar pannorna

*

Kommentarer på Tankar

Peter Stjerngrim " Ett flöde som andas innerlighet..."
2016-06-14




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 294 gånger
Publicerad 2019-02-19 09:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP