Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den Magnus som förekommer i texten är ingen verklig person, utan har bara lånat namn till personen i texten. Han kunde alltså lika gärna ha fått heta Sixten, Maximilian eller Sture. Även Per hade kunnat duga i det sammanhanget.


Magnus har en oanvändbar egenskap





Magnus har den meningslösa egenskapen att han kan lura en lögndetektor, eller en människa vilken som helst.
Han har testat det litet här och var.
En dag fick han jobbet som bilförsäljare och lyckades få sparken redan när han sattes på prov med att visa sina kunskaper och färdigheter, för att en annan försäljare i personalen spelade kund.
Han fick inte jobbet, fast han var finklädd och verkade trevlig.
Vad är det då med honom?
Jo, även när det är helt uppenbart att han talar sanning, så kan vem som helst se och höra att han ljuger.
Du kan hålla upp ett rött kort framför honom och fråga 'Är detta ett grönt kort?'
Det uppenbara svaret skulle då vara 'nej, det är ett rött kort'.
När Magnus säger den självklara meningen 'Nej, det är ett rött kort'.
Då skulle du genast få för dig att han ljuger.
Och satt han vid en lögndetektor med elektroder kopplade till sin kropp, då skulle maskinen registrera sanningen som en uppenbar lögn.
Om han skulle få frågan 'Var det du som sköt President Lincoln på en teater så han dog?'
Då skulle Magnus kunna svara 'ja'.
Maskinen skulle då registrera svaret som om han talade sanning.
Trots att han inte ens var född när President Lincoln dog, strax efter inbördeskriget mellan syd och nord i Americat.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-02-19 16:23



Bookmark and Share


    Bo Malte
spännande personlighet denne magnus...*L*
2019-02-20

    ej medlem längre
Är det osäkerheten på sig själv, eller hur blir det så?
2019-02-19
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP