Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hunger

 

 

Ibland kliver någonting rakt på

utan att hövligt knacka 

En känsla av att vilja ha

men man vet inte vad

Man tittar i kylen

sneglar mot frysen

 

Eventuellt handlar detta i hjärttrakten inte ens om mat

Kanske det är pustar av saknad som växt till vindstötar

Stöter en i bröstet, utan att först hovsamt brisa

Man känner en trängtan, men misstar denna längtan

Tar det som en förvarning om hjärtbesvär

eller ålderns kroppsliga tokigheter

eller väderspänningar

 




Fri vers (Fri form) av Anita Hanssen
Läst 193 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-06-19 20:55



Bookmark and Share


  Quasimodo
Skön text om detta, att både söka och längta utan att veta efter vad, känns igen!
2022-11-20

  Sommarnattsljus
Gillar den lite knarriga humorn. Samtidigt lite rörande och berörande. Igenkänningsfaktor!
2020-07-11

  Engel
Finurligt om det mest mänskliga. Som vi ändå inte riktigt vill kännas vid.
2020-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Anita Hanssen
Anita Hanssen