Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en bok väntar på mig

jag vet inte vad jag ska skriva
ska bli roligt att få se
vad det blir

över tangentbordet
slår mina fingrar ned
däröver lutar mitt huvud

bredvid datorskärmen står en gammal lampett
som någon sinnrikt klistrat ihop av ettöringar
och jag fyndat i en secondhandbutik

bredvid lampetten ligger en ametist
stor nog att härbärgera
flera mindre stenar

snett bakom mig står en bred säng
fylld med kuddar och två fårskinn
och en bok

Susan Sontag, "I Amerika" - väntar!







Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-02-19 23:59



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Just så mycket bra!
2019-02-25

  lila fjäderblomman VIP
Nu kallar min bok - skön stund före sängen :)
2019-02-20

  Marita Ohlquist VIP
Utan böcker vill jag inte vara
tillhör också läsarnas skara
då finns bara boken och jag
en underbar avslutning på en dag.
2019-02-20

  Kungskobran VIP
En god bok på nattduksbordet är det bästa jag vet,
utan det skulle jag förgås
2019-02-20

  ULJO
En god bok kan inte ligga orörd.
2019-02-20

  Birk Andersson
författarens tankar
vandrar
nedför skärmen
2019-02-20

  Respons VIP
Vi börjar här och nu så åker vi till Amerika sedan. Susan Sontag får bli vår guide...
2019-02-20

  Respons VIP
Vi börjar här och nu så åker vi till Amerika sedan. Susan Sontag får bli vår guide...
2019-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP