Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skolbänken

Plötsligt kommer jag ihåg
den gången i småskolan
när vi skulle göra fint i
bänken och jag lade alla stora
böcker underst,
till exempel den man skrev bokstäver i,
jag tyckte det blev fint.
Fröken gick runt och inspekterade i allas bänkar, hon berömde ordningen i min bänk
och alla klasskamrater fick komma och titta.

Jag stod där och skämdes inför mina kamrater,
jag stod där och såg att de var avundsjuka på
att jag fick mest beröm.
Jag ville säga: Äh, det var väl inget, men jag ville inte göra min kära fröken ledsen, hon som såg mig.
På rasten såg inte barnen mig.




Fri vers av Cikoria Blå VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-02-20 08:17



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Sådan avundsjuka har nog många råkat ut för.
2019-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP