Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TIDENS SLUT

ibland måste allting

ställas på sin spets

det räcker inte alltid

med allt det där som setts

begreppen måste ställas

på huvudet ibland

vad är det som är bjälke?

vad är det som är grand?

 

han hotar släppa barnet

du fått från er balkong

vad är det som är värt nåt då?

behöver du en sång?

när däcket nuddar asfalt

och avföringen din fläkt

vad är det då som gäller?

ska du ringa hela din släkt?

 

när allting som kan skakas

skakar så det stör

när något är tillbaka

ögon tåras, det berör

vart ska du då ta vägen?

vart ska du vända dig?

var finns den sanna segern

som också gäller mig?

 

när du blir pressad till det yttersta

vad är det då som kommer ut?

vad ska du hålla fast vid

när vi nått tidens slut?

 

LARZ GUSTAFSSON 20/2 2019

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 203 gånger
Publicerad 2019-02-20 08:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP