Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bestämmer du över ödet eller döden?

Döden måste vara han jag vill vara med
för jag lägger mitt byte framför hans fötter
när han talade lågmält och varmt till mig
gick en rysning upp genom min ryggrad
och ruset kickades igång
ljus brinner ut om och om igen
som bevis på att tiden fortsätter gå

Faller i golvet. jag måste slocknat igen
när mina hjärnceller exploderar
när mitt blod blir svart av allt gift
känner jag mig som allra mest mänsklig

För alla de meddelanden du skickade
var alltid korta och koncisa
du var alltid hög och alltid upprörd
men jag gav mig inte ens på att försöka förstå
här finns en chans för förlåtelse och värme
öppna dörren för era vänner som vill komma
här inne kan hjärtan få vila om de blivit matta
från alla de brott vi alltid begått

Fågel där uppe, attakerar, skadas och flyr
tänker att jag aldrig slutat mitt i något
på grund av döden och aldrig för vinsten
upp i näsan, ut på gatan, friheten skapar du endast själv
åh kära gator låt mig få kalla er hem
jag har blivit det jag en gång fruktade mest

Jag har förstått tillslut att det inte finns någon gud
trots att jag har känt djävules beröring mot min hud




Fri vers av kattdrottningen
Läst 214 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-02-20 09:30



Bookmark and Share


    All my ghosts
De tre inledande raderna är mästerliga:

"Döden måste vara han jag vill vara med / för jag lägger mitt byte framför hans fötter / när han talade lågmält och varmt till mig". Minst lika bra som Bruno K. Öijers rader i diktsamlingen Giljotin från 1981, dikten som heter "Incest":
"Djävulen skrev brev till mej / Djävulen beredde plats i sin säng och sa / Som jag har saknat dej".

Du har så många punchlines, meningar träffande som skott, både i titlar och i raderna i dina olika dikter...
"nässlor som människor"
"Ingen är helig nog att leva"
"Vem har bestämt att du är god?"
"denna natten har inte börjat än" (slutrad i en dikt)
"imorgon är vi inget alls" (slutrad)

2019-03-31

  Hopplös själ
Ahh,lite mörker och insikt om våra mänskliga drag så här på början av den ljusa dagen! :)

Jag gillar när skiten tas fram och hängs upp....
2019-02-20
  > Nästa text
< Föregående

kattdrottningen
kattdrottningen