Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Niklas

Berget for genom det det ögats not

fördrog foten fötter klapprade och här 

stod sommaren i skor för trånga 

 

formen runt handtaget gnisslande  dörr

mitt i tappraste mod klappandes  

kind lilla gumman du kära barn

( i smyg) 

 

det for en rädsla igenom då jag på rygg 

såg dragkedjan stängas, i väska 

buren försiktigt medveten om tilliten

bars i väska igenom 

 

det var en säng i ett gult rum nu gult 

i allt det var en man i en glipa 

 

tårnas spretande vitnande knogar mot

vägg, bergets mossbeklädda revor 

blod 

 

hon skrek den natten hon blev till 

skratt som fastnade i halsen 

 

 




Prosa av smultronbergen VIP
Läst 111 gånger
Publicerad 2019-02-20 10:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP