Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dörrar




I livets korridor finns många rum
fyllda av minnen av det som var


öppnar dörrarna och ser mig omkring


de flesta rummen är ljusa och varma
av livslust och livsglädje
sätter mig i sköna fåtöljer
lyssnar till många glada skratt

låter dörrarna stå på vid gavel



andra rum är mörka och kalla
av sorger och motgångar
sätter mig på dammiga golv
ser tårar som hänger i spindelnäten

stänger dörrarna försiktigt







Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 291 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2019-02-20 13:01



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Fina beskrivningar av dina rum. Metaforen med dörrar är tacksam att jobba med.
2019-03-01

  Fulbergarn
Man mår bra av att öppna alla dörrar och vädra ut ibland,
2019-02-25

  Lars Hedlin
En text med känsla och beröring!
2019-02-25

  Ezmeralda VIP
Fin text som säger så mycket.
2019-02-24

    Peter Söderqvist
Tårar i spindelväven ger en så melankolisk bild.
Fin och klok text.
2019-02-23

  lila fjäderblomman VIP
Fint att våga se både det ljusa och det mörka... yin o yang!
2019-02-22

  Peter G VIP
Fint om livet, om ljust och mörkt som varit! Vissa dörrar kanske man inte ens ska öppna...
2019-02-21

  Olof Lagerhorn VIP
En originell metafor som öppnar upp de både ljusa och mörka minnen vi bär med oss.
2019-02-21

  StinaJ VIP
Bra liknelse om livets mörka och ljusa. Att öppna dörrarna till det ljusa rummen är en bra strategi, de mörka rummen behöver man bara glänta på emellanåt för att sen låta dem bli stängda.
2019-02-21

  Gunnel Eriksson VIP
Bra liknelser för visst är livet
ett både och.
2019-02-21

  Respons VIP
Livet och känslorna i de rum där vi vistas är en fin liknelse.
2019-02-20

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Bra liknelse! Tyckte mycket om hur du beskriver de mörka och kalla rummen...berör
2019-02-20

  Blomma-Stjärna VIP
helhetskänsla i dina fina ord!
2019-02-20

  Maria Sundelin VIP
Utan både med och motgångar skulle inte livet bli helt
Kramar
2019-02-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Fina metaforer för livets med- och motgångar. Vad vore utan dem?
2019-02-20

  ULJO
Balansgång det där
2019-02-20

  AiA Maria den fria
Tack för ljus på -öppen inför LIVets flöde i ”korridor”-allt som är
2019-02-20

  Niliboy
Livsglädjen ropar många efter, å vore det inte för bönen så hade det känts kallt!
2019-02-20

  Öknens Ros VIP
Att minnas det glada men även det sorgsna.
2019-02-20

  Feliaxel VIP
Det är Inte lätt att öppna rätt dörrar
2019-02-20

  M.Eta
Man vet aldrig vad som döljer sig bakom stängda dörrar, men man kan inte dö nyfiken! Tänkvärd bra text.
2019-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP