Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bänk 1 : på Vårens Första

 

 

sitter på berget med marssolen

 

utspridd i februari

 

på en bänk med mössa på

 

djupt nedanför dessa stenigt tunga trapporna

 

ser man sällsamt lugna gator och

 

små ben med fart i

 

beredda på flyktig konflikt

 

emellan allt mindre ändlösa harmonier

 

uppenbarligen jag

 

tänker på ljusgrönt

 

som om strömmen aldrig behöver gå

 

på solcellernas elcykel

 

men måste ta nästa spårvagn, stadens trångaste

 

till fältet än sålänge

 

tomt på blommor

 

skriver du ett bortglömt vykort

 

på androidens syntax eller

 

rår koltrastarna knappast för

 

att många alltjämt tror på

 

Elvis livs oslocknadhet

 

hursomhaver

 

huttrar mitt hjärta till

 

på nytt före rötterna har rest sig

 

och beträder retroaktivt

 

en lagom varm framtid

 

genom helt annan flygfärd

 

än den påtänkta

 

först idag

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-02-20 22:51



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Vackert!

Tack!
2019-02-23

  TrollTörnTrappan VIP
Förträffliga iakttagelser, Stefan!! Och därtill föreställning om vem/vad som bär huvudbonaden... Var precis dessa dubbla associationsbanor jag var ute efter - att läsningen kunde ske längs.

Även en smula på just ditt diktande - hur du brukar utgå från en faktisk plats och sila sinnesintrycken genom symbolrikt språk - tänkte jag när jag satt på bänken och skulle börja [nåja, skrev hela hemma efteråt].
2019-02-21

  Stefan Albrektsson
Tycker särskilt om hur inledningsraderna liksom ger lite "double talk", hur marssolen redan är utspridd i februari, och hur jag tom. kan tänka mig en bänk med mössa på (även om det väl är förstaradens sittare som är mössbeklädd...). Detta "double talk" håller dessutom i sig mer eller mindre genom hela texten. Gott!!
2019-02-21
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP