Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Färgernas land

I

Skriver om regnbågen

jag inte ser

 

om blommorna

som jag minns

 

om en kärlek som kom

och försvann igen

 

när dörren mot mörkret

stod öppen

 

och vindarna drog

från hus till hus

 

med sånger

om Sargasso

 

II

Behöver det

när det vita faller

 

och din dikt

överröstas av tystnaden

 

behöver doften

från lägerelden

 

för att fortsätta brinna

när natten kommer

 

III

Vintern är

en sovande svan

 

drömmen är

dina öppna pannåer

 

när de som kommer

slår läger

 

i oljefärgernas

deltaland

 

IV

Behöver

för jag vill andas

 

behöver

för jag vill mötet

 

där ordens gläntor

öppnar sig

 

nära nuets

kalla klippstup

 

 

 

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-02-21 11:39



Bookmark and Share


  Minkki VIP
mäkta talande och visuellt:
ordens gläntor
öppnar sig
nära nuets
kalla klippstup


2019-02-22

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Vintern är en sovande svan
tar jag med mig hela dan
tack
2019-02-22

    Melona
Åh. Så starkt, så bedjande och full av längtan att det känns alldeles skört och jag blir tårögd och lycklig på samma gång. Detta är en av de finaste dikter jag har läst utav dig i hela mitt liv.
Så många bilder, täta av känslor och
du behöver inte många ord för att ge mig ett helt uppslag till en bok. Tack!

2019-02-21

    ej medlem längre
vackert måla och en fin ton
2019-02-21

  Öknens Ros VIP
Spröd poesi, tycker mycket om tonen i dikten.
2019-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP