Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

smittsamt ? litet humor på sängkanten



när jag såg gryningens ansikte
vaknade jag i ljusets dagg
minnet från i går

din fågelvinge skör nuddade min kind
hörde dig sjunga i mitt hjärta
fröet du planterade
ett virus som inte kan dö


*

litet humor på sängkanten

doktorn sticker in stetoskopet i den nakna v-ringningen
- var vänlig hosta
patienten viskar mellan blå läppar
- om doktorn avlägsnar isbiten från mitt bröst

- förstår mig inte på er patienter. jag försöker sköta om er på bästa sätt, vad får jag klagomål ?


alla liknelser med verkligheten är helt
utifrån läsarens ryggsäck..

det sägs dessutom när vår humor
når lågvattenmärket, mår vi som bäst..






Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 241 gånger
Publicerad 2019-02-21 12:40



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
väldigt träffande på hjärtans dag
2021-02-12
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP